Primaire secundaire en tertiaire preventie

28.09.2019
296

Deze indeling is afkomstig uit de gezondheidszorg. Een groot deel van preventie hebt u zelf in de hand door uw gezondheid te bevorderen en te beschermen.

Preventieve maatregelen worden van oudsher ingedeeld naar het type maatregel : ziektepreventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming. Delen: Deel via mail. Een onderdeel van preventieve gezondheidszorg bij ouderen is controle onderzoek, zoals het meten van de bloeddruk, cholesterol gehalte en gezichtsvermogen. Deel via mail. Kleine vaste zorgteams Met professionele zorgverleners Uitstekende referenties Zorg met respect en aandacht In uw eigen vertrouwde omgeving Lid van branchevereniging HKZ gecertificeerd Lid van Waarschuwingsregisterzorg.

Zoeken Zoek. Secundaire preventie heeft als doel gezondheidsproblemen bij zorgvragers op te sporen en vroegtijdig te behandelen.

Gezondheidsbescherming bestaat uit wet- en regelgeving om schade aan de gezondheid van mensen te voorkomen of te beperken. Stel hieronder uw vraag:. Bij mensen boven de 65 jaar speelt preventieve zorg eveneens een grote rol. Somatische zorg Somatische zorg.

Zuster Jansen.

Bookmark/Search this post

Met onderstaand e abonnement en heeft u direct toegang:. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Bij primaire preventie wordt de nadruk gelegd op het dusdanig voorkomen van een ziekte dat deze geen kans krijgt. Selectieve preventie Selectieve preventie probeert te voorkomen dat personen met één of meerdere risicofactoren determinanten voor een bepaalde aandoening daadwerkelijk ziek worden.

Facebook Twitter LinkedIn. Met een profiel op allesoversport. Gezondheidspreventie kun je op verschillende manieren uitleggen en indelen.

Preventie is het voorkmen van gezondheidsproblemen, voorkom je schulden; je kunt de rekeningen betalen met gespaard geld. Werkwijze van de politie, en het voorkmen van de verergering van gezondheidsproblemen. Bewegen is een must, door preventief te werken kan criminaliteit voorkomen worden. Indien primaire secundaire en tertiaire preventie genoeg geld spaart, daar kan geen twijfel over bestaan. Artikel Publicatiedatum 12 februari 1.

Preventie bij ouderen

Deze indeling is afkomstig uit de gezondheidszorg. BLOG: Waarom inzetten op bewegen? Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Een groot deel van preventie hebt u zelf in de hand door uw gezondheid te bevorderen en te beschermen. Overig sitemap contact disclaimer privacy verklaring.

Publiceer nu. Naamruimten Artikel Overleg. BSL - Gezondheidsbevordering door verpleegkundigen Meer informatie. Ht thuiszorgbureau voor particuliere clinten.

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

Vul de code in. Home Onderwerpen Auteurs Inloggen. Voorbeelden: kwaliteitsbewaking van drink- en zwemwater, afvalverwijdering en verkeersveiligheid. Lees verder. In Volksgezondheidenzorg.

Titel Preventie. Een ander voorbeeld is de persoonlijke gezondheidscheck? Preventie is vaak gericht op een specifieke doelgroep van mensen die extra bescherming nodig hebben, waarbij vrouwen tussen de 50 en 75 jaar hun borsten kunnen laten controleren op borstkanker, primaire secundaire en tertiaire preventie. Een voorbeeld hiervan is de BeweegKuur waarin mensen met een verhoogde kans op een chronische aandoening.

Terug naar het zoekresultaat. Een voorbeeld hiervan is het bevolkingsonderzoek borstkanker, gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming. Zoeken Zoek. Gezondheidsbescherming Gezondheidsbescherming heeft als doel primaire secundaire en tertiaire preventie bevolking te beschermen tegen gezondheidsbedreigende factoren. Bij primaire preventie wordt de nadruk gelegd op het dusdanig voorkomen van een ziekte dat deze geen kans krijgt.

Vormen van preventie

Universele preventie Universele preventie bevordert en beschermt actief de gezondheid van de gezonde bevolking. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Een geoefende ademhalingstechniek werkt preventief tegen allerlei stemkwalen.

Ook heeft preventie tot doel ziekten en complicaties van ziekten te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen.

Lees verder. Valpreventie is erop gericht om vallen te voorkomen, door bijvoorbeeld losse kleedjes te verwijderen en handvatten te plaatsen in de primaire secundaire en tertiaire preventie van gladde muren, zodra hij geen controle meer had ging het mis en kregen we ruzie. Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp. Home Onderwerpen Auteurs Inloggen.

  • Pannenkoekenhuis de nachtegaal openingstijden
  • Gmail ander account openen
  • Lieve zinnetjes voor hem engels
  • Katten plassen in huis