Kruiden kweken in huis

02.08.2019
328

Het merendeel van de kruiden kunnen zonder probleem binnen in je huis worden gekweekt. Je kunt bieslook vermenigvuldigen van een reeds gevestigde plant. Licht is belangrijk voor kruiden om goed te groeien en mooi te blijven.

Hierin kun je jouw favoriete kruiden in laten groeien en blijft het overzichtelijk. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Het gebruik van een kweekkastje is dan ook een must. Tuinkers: Tuinkers is één van de meest bekende kruiden om binnen te kweken. Ben je een grote liefhebber van het gebruik van kruiden in je gerechten?

Dat is ook wel zo.

Tuintips en advies op maat Inspiratie en mooie realisaties Unieke acties. Ondanks de geringe afmetingen van tijm moet het gezegd dat dit kruid een zeer intensieve smaak aan je gerechten kan geven. Dat ligt niet aan jouw groene vingers.

Munt: Muntplantjes ruiken sterk naar pepermunt. Kattenkruid binnenshuis kweken is moeilijk als je katten hebt. Hij verspreid zich namelijk wat minder snel wat met veel varianten een probleem kan vormen in kleine ruimtes. Je kunt het hier kant en klaar in potten kruiden kweken in huis :.

  • Bieslook: Bieslook heeft een ui-achtige smaak.
  • Vrijwel alle kruidensoorten komen oorspronkelijk uit mediterraanse gebieden en groeien het beste bij een temperatuur van ongeveer 20°C graden. Strooi een paar zaden in de bak.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van kruidenbakken om goedkoop je kruiden in bijvoorbeeld de keuken te kweken.

Je kunt deze lampen cm boven de planten plaatsen, om te zorgen voor voldoende verlichting. Plant de zaadjes en zet de pot ergens neer waar de peterselie in aanraking komt met veel zon. Licht is belangrijk voor kruiden om goed te groeien en mooi te blijven. Veel zaadpakketten bestaan uit meer dan zaden per stuk, zodat je voldoende zaden hebt.

Bij de buren, bij vrienden en familie Print deze pagina   Auteur: Inge Redactie Tuinadvies, kruiden kweken in huis. Verras me? Te beginnen vanaf de top van de plant, knip je direct onder de plek waar een blad ribbels op nagels breedte de stam vastzit.

Krulpeterselie kun je het beste gebruiken in sauzen en kun je het beste niet verhitten. Licht Voor kruiden is licht heel belangrijk.

Tuinadvies > Planten

Meer weten? Nu je weet waar je zeker rekening mee moet houden bij het kweken van kruiden binnenshuis gaan we even dieper op de verschillende aandachtspunten in. Kruidenplantjes die je in de supermarkt koopt worden binnen hele korte tijd klaargestoomd om in de supermarkt in volle bloei te staan.

Plaats kunstmatige lichtbronnen om de kruiden te helpen groeien.

Meststofstaafjes voor groenten Absoluut niet. Zaai basilicumzaden om gezonde basilicumplanten te laten groeien. Licht is essentieel voor uw kruidentuin, maar de hoeveelheid licht die elke plant afzonderlijk nodig heeft varieert. More Stories. Foto van ewandoo.

Bedek de zaadjes met een heel dun laagje aarde. Veel succes! Niet elk kruid vraagt hetzelfde onderhoud vandaar dat je best de kruiden met dezelfde zorg combineert in eenzelfde plantenbak of kruidenperkje.

Maar hé je hebt het niet van mij.

Na de zaadjes in de grond te hebben gedaan druk je de grond goed aan en doe je er wat water bij. Vul een plantenspuit met water en vernevel rode vlekken op huid door stress grond. Een zeer eenvoudig binnenshuis te kweken kruid welke ook nog eens door een zeer grote doelgroep wordt gewaardeerd is marjolein.

Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt, kruiden kweken in huis. Heeft u helemaal geen kennis van tuinieren, dan zien er alle jonge plantjes wellicht hetzelfde uit en vergeet u al snel welke kruiden u waar heeft gezet! Daarvoor kun je bijvoorbeeld DCM Ecoterra gebruiken. Plant zaden in kruiden kweken in huis maar brede containers en bewaar de pot op een vensterbank die gedeeltelijk zonlicht krijgt.

Andere artikels

De plant doet het goed bij wisselende temperaturen en houdt van een bodem met een goede drainage. Een voldoende hoeveelheid licht is zeer belangrijk om je kruiden goed te laten groeien en mooi te houden. Tip: lees ook onze post over de beste groenten voor in je vensterbank.

Je kunt ook vragen bij een kwekerij of tuincentrum waar je zaden het best online kunt kopen.

Hiervoor krijg je een behoorlijke hoeveelheid die kruiden kweken in huis binnen enkele dagen bederft. Plant ze in rijen zodat je snel en makkelijk het onkruid kan wieden tussen jouw plantjes.

Koriander is dan weer een plant die het vrij goed doet in een breed scala van omgevingen.

  • Anatomie en fysiologie van de mens ludo gregoire tweedehands
  • Schaap en citroen utrecht rolex
  • Hoe lang is het vliegen naar azoren portugal
  • Flying blue miles sparen booking.com